Sider

lørdag den 29. september 2012

Sigfreds Lakridskage med skovbær

Denne lækre sag består af en hvid chokolade/lakrids bund, skovbærgelé og hvid chokolademoussé med lakrids. Pyntet med frysetørret jordbær og chokoladespåner.

Opskrift:  (Til 1 bradepande ca 30*20)
Bunde:
250 g god hvid chokolade
250 g smør
150 g rørsukker
1 stang vanille
6 æg
1 spsk lakridspulver
100 g mel
1 tsk bagepulver

Smelt smør og rør den hvide chokolade ud i det varme smør. Pisk æg, sukker, vanille og lakridspulver let og luftigt. Vend mel og bagepulver i æggemassen. Til sidst tilsættes chokolademassen. Bages i bradepanden ca 25 min ved 180*C

Skovbærgelé:
200 g skovbær (kan erstattes med anden frugt/bær efter lyst)
200 g rørsukker
Saft af en citron
1 stjerneanis
5 blade husblas

Bær, sukker, citron og anis koges op, og den udblødte husblas røres i den varme masse.

Hvid choko/ lakrids-moussé:
5 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
100 g rørsukker
1 spsk lakridspulver
2,5 blade husblas

Fløde, sukker og lakridspulver koges op, hvid chokolade og den udblødte husblas røres i. Afkøles fuldstændig og piskes op som flødeskum.

-Samling af kagen: Hæld den let afkølede skovbærgelé ud over bunden, og sæt i fryseren min 1 time. Smør den piskede moussé ovenpå geléen, brug en varm palet, til at glatte ud. Sættes på frys igen. Skæres i kvadrater med varm kniv, mens kagen er let-frossen. Husk at tørre kniven af efter hvert snit, så moussen ikke bliver farvet.

1 kommentar:

  1. Når der skrives rørsukker, er det så almindelig køkkensukker eller det brune rørsukker?
    Hvor længe skal de forskellige ting i fryseren og hvor lang tid før servering skal den op af fryseren igen?
    Opskriften lyder super lækker, så den skal helt sikkert prøves, men vil jo gerne gøre det hele som det skal gøres :-)
    Vh Iben

    SvarSlet